Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

Uitbreiding inhaalverboden en snelheidsbeperking voor vtgn en slepen met MTM +3,5 ton

op .

In het Staatsblad van 12 januari 2007 verscheen het K.B. van 21 december 2006 tot wijziging van het K.B. van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.

De wijzigingen hebben betrekking op voertuigen en slepen met een maximale toegelaten massa (M.T.M.) van meer dan 3,5 ton.

  1. Snelheidsbeperking van 90 km/u op autosnelwegen en op de openbare wegen verdeeld in vier of meer rijstroken waarvan er ten minste twee bestemd zijn voor iedere rijrichting en waarvan de rijrichtingen anders dan door wegmarkeringen gescheiden zijn.
    (gewijzigd artikel : 11.2., 1°, tweede lid)
  2. Verbod op rijbanen van een autosnelweg met drie of meer rijstroken in de gevolgde rijrichting om op een andere rijstrook dan een van de twee rechts gelegen rijstroken van de rijbaan te rijden, behalve om de aanwijzingen van de verkeersborden F13 en F15 op te volgen.
    (gewijzigd artikel : 21.3)

Daarnaast is er een aanpassing van het inhaalverbod dat betrekking heeft op voertuigen en slepen met een maximale toegelaten massa (M.T.M.) van meer dan 7,5 ton.

Inhaalverbod bij neerslag (*) op de autosnelwegen, autowegen en wegen met ten minste vier rijstroken met of zonder een middenberm.

(*) het woord 'regen' wordt vervangen door 'neerslag'.

(gewijzigd artikel : 17.2.6°)

Deze wijzigingen treden in werking op 1 februari 2007.

{module 327}

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.