Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

Wegcode.be in een nieuw kleedje!

op .

Beste bezoekers,

Na vele maanden keihard werken is het eindelijk zo ver. We lanceren onze splinternieuwe website.
Jullie zullen ongetwijfeld op foutjes en rariteiten stoten. De site werd immers van nul af in eigen beheer heropgebouwd dus vragen we jullie begrip hiervoor. Het zal enige tijd vergen om de nieuwe site gesmeerd te laten draaien en dat kan niet zonder vallen en opstaan.

De voorbije jaren hebben we met het wegcode.be-team al heel wat watertjes doorzwommen. Het up-to-date houden van zo'n complexe site loopt niet altijd van een leien dakje, vooral omdat het om een vrijwilligersproject gaat waarbij we steeds beroep moeten doen op gemotiveerde mensen die zich ermee verbonden voelen en er heel wat van hun vrije uurtjes aan willen opofferen. Bovendien willen we de informatie gratis aanbieden aan onze bezoekers. Dankzij onze sponsors is dit tot op heden altijd relatief vlot verlopen.

Gezinsuitbreidingen, verschuivingen van prioriteiten in het privé-leven en diverse andere verplichtingen maken het echter steeds moeilijker om de garantie te blijven bieden dat de talloze dagelijkse vragen via de vraagbaak en e-mail nog (correct) beantwoord geraken bovenop het up-to-date houden van de server en zijn inhoud.
Wegcode.be dreigde het slachtoffer te worden van zijn eigen succes waardoor er ons nog twee noodoplossingen restten:

  1. Totale sluiting van wegcode.be en overgave van het domein.
  2. Het terugbrengen van de site tot het louter aanbieden van informatie en wetgeving die uiteraard zoals steeds gratis en up to date zal blijven.

Na ellenlange gedachtenrondes en enkele vergaderingen werd besloten om voor optie 2 te kiezen. 
De site blijft bestaan en wordt in een nieuw jasje gestoken. Alle inhoud werd ondertussen opnieuw manueel ingebracht in een nieuwe database. 
De vraagbaak blijft voorlopig nog behouden zolang er mensen zijn die er hun vrije tijd voor willen opofferen (Team-W). Er zal nieuwe software geïnstalleerd worden hiervoor. Gestelde vragen zullen echter in de toekomst niet meer automatisch verschijnen maar in een wachtrij terechtkomen waar ze kunnen opgevangen en beantwoord worden door onze medewerkers.
Het systeem kan voortdurend geëvalueerd en bijgestuurd worden waar nodig om de continuïteit zo lang mogelijk te waarborgen.

Lezers onder jullie die zich geroepen voelen om deel uit te maken van het Team en die bepaalde specialiteiten bezitten inzake algemene verkeerswetgeving (of onderdelen ervan) en er een stukje vrije tijd aan willen opofferen mogen zich altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan ondergetekende kenbaar maken.

De constructie van een nieuwe site in een nieuwe omgeving brengt helaas ook flinke nadelen met zich mee. Een voorbeeld hiervan is dat vele vroegere interne linken niet meer zullen werken. Het uitzicht van een doorsnee URL is immers volledig veranderd en er waren geen kant-en-klare oplossingen voorhanden om de duizenden oude linken op te vangen. Er zal dus een hele tijd nodig zijn om de beheerders van de vele sites die naar onze pagina's linken te informeren over de wijzigingen. Ook hierin kunnen onze bezoekers natuurlijk een flink steentje bijdragen.

Ondertussen wordt aan een oplossing gewerkt en verwijzen de meest gebruikte oude url's ondertussen al door naar de nieuwe teksten.

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.