Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

Rijbewijs diplomaten en consuls hoeft niet meer erkend te zijn

op .

Diplomaten en consuls

Vanaf 18 juni 2012 mogen personen die houder zijn van een diplomatieke of consulaire identiteitskaart in België een voertuig besturen zonder houder te zijn van een door België erkend rijbewijs. Het volstaat dat ze een Belgisch, een Europees of een buitenlands rijbewijs (nationaal of internationaal) kunnen voorleggen dat geldig is voor de categorie of de subcategorie waartoe het voertuig behoort. 

Vroeger mochten deze personen geen voertuig in België besturen zonder houder te zijn van een geldig internationaal of Belgisch rijbewijs. Uiteraard gold voor het Belgisch rijbewijs dan de voorwaarde dat ze eerst moesten slagen in de vereiste rij-examens. 

De voorwaarden worden dus aanzienlijk versoepeld, naar verluid omdat de administratieve rompslomp te complex was.

Wijzigingsbesluit

{module 327}

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.