Let op: de inhoud van de berichten weerspiegelt de situatie zoals ze op het ogenblik van publicatie van toepassing was. Het is dus mogelijk dat sommige berichten ondertussen verouderd zijn.

Nieuwe tarieven voertuiginschrijving

op .

De federale overheid heeft een aantal tarieven verhoogd die geheven worden bij de inschrijving van motorvoertuigen. De meest in het oog springende wijziging is de verdubbeling van de vergoeding voor gepersonaliseerde nummerplaten.

De inschrijving "proefritten" of "handelaar" kost voortaan €100. De prijs voor de vernieuwing van deze inschrijving  stijgt van €12,50 naar €45. Dat tarief geldt voortaan ook voor de aanvraag van een duplicaat van het inschrijvingsbewijs "proefritten" of "handelaar" en voor elke wijziging aan de inschrijving van commerciële platen.

Een aantal andere tarieven blijft ongewijzigd, zoals de uitreiking van een gewone kentekenplaat of enkel het kentekenbewijs.

De nieuwe tarieven treden in werking 10 dagen na de publicatie ervan in het Belgisch Staatsblad, dus op 27 november 2015.

Bron: Koninklijk besluit van 9 november 2015 tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 november 2010 betreffende de vaststelling van de vergoedingen verbonden aan de inschrijving van voertuigen (B.S. 17.11.2015)

Deze website wenst cookies te gebruiken om uw surfervaring te verbeteren. Door op “Ok” te klikken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies voor deze doeleinden.